Jubilæumsskrift: Fem gode råd

Jubilæumsskrift for Ry City

Ry City jubilæumsskrift
“75 år i butikkernes tjeneste”

I lørdags præsenterede Ry City sit jubilæumsskrift ”75 år i butikkernes tjeneste”, som Bjarne Jensen Kommuniskation har haft fornøjelsen at levere tekst til.

Det er anden gang, jeg står som forfatter på en historisk bog. Den første – og noget mere omfangsrige – var ”Samsø Linien – Fra storme til havari og bjærgning” (2012).

Selvom min erfaring begrænser sig til to titler, synes jeg, den er stor nok til, at jeg kan komme med fem gode råd til kommende udgivere af jubilæumsskrifter og andre bøger med faktuelt, historisk indhold.

Fem gode råd til jubilæumsskrift

  • Kom i gang i god tid. Hvis din virksomhed, forening eller organisation har jubilæum i 2017 og gerne vil fejre det med noget på skrift, er det på høje tid at komme i gang med at forberede det – og få fundet forfatteren. Er det noget mere ambitiøst, I har i tankerne, skal I tænke to, tre måske fem år frem i tiden.
  • Få styr på arkivmaterialet: Hvad findes der af protokoller, referater, avisartikler, lydoptagelser, film, tidligere jubilæumsskrifter med videre? Hvis I umiddelbart ikke har adgang til så meget materiale, kan I skaffe noget for eksempel ved at efterlyse det på Facebook, på nettet eller i aviser?
  • Få styr på billedmaterialet. Historiske skrifter lever i høj grad i kraft af billedsiden. Skaf jer derfor et overblik over, hvad der findes af fotos, malerier, tegninger med videre. Er der forhold med rettigheder, som skal afklares? Hvor meget er I parate til at betale for at bruge bestemte billeder? Og som i det forgående punkt: Er der behov for at efterlyse materiale?
  • Hvem vil det være oplagt at interviewe? Findes der nuværende medarbejdere, direktører, formænd, bestyrelsesmedlemmer, samarbejdspartnere eller andre, som det vil give projektet værdi at tale med? Interviewpersoner er i sagens natur i live, og deres erindring vil selvfølgelig kun dække den sidste del af historien. Hvad betyder det for balancen? Kommer den nære fortid til at fylde for meget – og gør det noget?
  • Hvem skal skrive jeres jubilæumsskrift? En historiker, en journalist (eller lignende), en medarbejder/et medlem af foreningen (eller lignende).
Share
Udgivet i Bog | Tagget , , , | Skriv en kommentar

Nyt magasin præsenterer Aarhus Letbane

Tekstforfatter Bjarne Jensen

Tekstforfatter Bjarne Jensen viser magasinet frem

Aarhus Letbane begynder at køre i 2017. Designet af letbanens tog er netop blevet offentliggjort.

Ved præsentationen kunne gæsterne sætte sig ind, hvordan letbanen kommer til at forandre Aarhus.

Projektet blev beskrevet på plancher, i brochurer og i et frisktrykt magasin, som er produceret af Mediehus Danmark. Teksterne er skrevet af Bjarne Jensen Kommunikation. Læs resten

Share
Udgivet i Ikke kategoriseret | Tagget , , , | Skriv en kommentar

Biogasprojekt sluttede af med flot magasin

Klima- og energiminister Rasmus Helveg Petersen på forsiden af biogasmagasinet

En af artiklerne var et interview med klima- og energiminister Rasmus Helveg Petersen, som også er på forsiden

Det fællesnordiske biogasprojekt Implement sluttede i november med en konference i Stavanger.

Bjarne Jensen Kommunikation leverede indholdet til et magasin, som beskriver de forskellige projekter i Danmark, Sverige og Norge.

17 af artiklerne fortalte om projekterne. Desuden indholdt magasinet et interview med klima- og energiminister Rasmus Helveg Petersen. Læs resten

Share
Udgivet i Ikke kategoriseret | Tagget , , | Skriv en kommentar

Kommunikationsfirma flytter ind i Kildebjerg Ry Erhvervshus

Bjarne Jensen med udsigt til Himmelbjerget

Bjarne Jensen har udsigt til Himmelbjerget fra det nye kontor

Firmaet Bjarne Jensen Kommunikation er flyttet ind i Kildebjerg Ry Erhvervshus. Indehaveren glæder sig over at blive en del af husets professionelle og sociale netværk.

– Jeg har en lang erfaring som journalist og selvstændig kommunikationsrådgiver, men jeg lægger vægt på fortsat at udvikle mig fagligt. Derfor har jeg valgt at flytte ind i Kildebjerg Ry Erhvervshus, hvor jeg får nye berøringsflader og bliver en del af det professionelle netværk, som huset mange virksomheder udgør, siger Bjarne Jensen. Læs resten

Share
Udgivet i Ikke kategoriseret | Skriv en kommentar

Nydanskeren Chris MacDonald opfordrer til åbenhed

chris macD”Like it or not: Vi lever i sindssyg verden”.

Chris MacDonald siger sætningen på sit karakteristiske dansk, der er krydret med enkelte, amerikanske ord og udtryk.

Det, der i hans øjne gør verden sindssyg, er, at vi mennesker i dag bliver udsat for masse ting og påvirkninger, som vi slet ikke er skabt til at håndtere.

– Derfor er der i høj grad behov for at arbejde med sundhed, siger Chris MacDonald i et interview, som jeg har lavet med ham. Læs resten

Share
Udgivet i Ikke kategoriseret | Tagget | Skriv en kommentar

Fair proces gør forandring til en succes

Øg kvaliteten! Servicer flere! Producer mere!

Bo Vestergaard forfatter og ledelseskonsulent

Opslag fra Ledetråden.
Foto: Preben Nielsen – e-frame.dk

De tre krav er velkendte. Senest kan de vel stå som en slags sammenfatning af Produktivitetskommissionens rapport, som blev offentliggjort i slutningen af marts.

De tre udsagn indleder også prologen til ledelseskonsulent Bo Vestergaards bog ”Fair Proces”.

I bogen giver han nogle enkle redskaber, der skal sikre at forandringsprocesser bliver succesfulde og ikke ender i fiasko, som næsten otte ud af ti gør i dag. Læs resten

Share
Udgivet i Artikel, Interview | Tagget , | Skriv en kommentar

Samsøs nye færge er søsat

Samsøs kommunale rederi har søsat den nye færge, der skal sejle mellem øen og Jylland.

I journalist Bjarne Jensens bog “Samsø Linien – fra storme til havari og bjærgning” kan du læse historien om færgefarten til og fra Samsø, som nu foreløbig er endt med, at kommunen er blevet skibsreder.

Læs resten

Share
Udgivet i Ikke kategoriseret | Skriv en kommentar

Gæsteblog om teenagere i Berlin

Teenagere ved Brandenburger Tor

Mine to teenagere foran Brandenburger Tor

Tidsrejsepanorama, dinoskeletter og byens bedste kebab er ingredienser til et vellykket ophold med teenagere i Berlin.

Og smid så en Ritter Sport efter egen opskrift, et teaterloppemarked og en bilbrand oven i, så er succesen hjemme.

Læs mere om mine og børnenes ferieoplevelser i min gæsteblog på siden vildmedberlin.dk

 

Share
Udgivet i Artikel | Tagget , | Skriv en kommentar

Bogide var lige i vinkel

faadinbogud

Jeg går og brygger på en idé til en bog, og jeg tror på den en god. Det blev jeg senest bekræftet i, da jeg i går var på det glimrende kursus “Kickstart dit bogprojekt”.

Vi var en flok journalister med hver vores idé til en bog, som nu skal prøves af over to kursusdage. Vi mødes igen til august og fik lektier for: Hen over sommeren skal vi skrive en synops til den bog, vi har i tankerne.

På et tidspunkt gav kurusleder Pernille Nørregaard fra Bogskriveriet os deltagere som opgave at vinkle vores bogprojekt og præsentere idéen i én sætning, der begyndte med “Jeg vil fortælle, at …”.

Bliv på kanalen

Vi stemte om hvilken vinkel, der var bedst, og sørme om ikke det var min bogide, der var lige i vinkel.

Det blev jeg meget glad for også på grund af præmien: kursuslederens bog “Få din bog ud!”.

Jeg forlod kursuslokalet med en endnu større tro på, at det er et godt projekt, jeg har gang i.

Hvad det er, fortæller jeg om senere – bliv på kanalen.

Share
Udgivet i Bog | Tagget | Skriv en kommentar

Sådan skriver du langt på nettet

jacob_hollywood_omfilm_artOpdeling og links er nogle bud på, hvordan man gør lange tekster brugervenlige og læseværdige på nettet.

Tekster på nettets nyhedssider, Facebook og lignende gør sig bedst, hvis de ikke er alt for lange. Det giver en udfordring, hvis du gerne vil fortælle en historie, som i en papiravis ville være velegnet som lang, velskrevet søndagsartikel.

På lokalportalen ry.dk skriver jeg som regel korte nyheder, men jeg har et par gange eksperimenteret med “søndagsartikler” til computerskærmen, tablet eller måske endda smartphone.

Seneste eksempel er historien om Jacob fra Ry, der uddanner sig til instruktør i Hollywood.

Læs resten

Share
Udgivet i Ikke kategoriseret | Skriv en kommentar