Vendelboens vellykkede vanvidsprojekt

Allan Olsen i Hinnerup. Foto: Bjarne Jensen

Jøwt er et positivt tillægsord, der svarer til, når en københavner siger noget er fedt. Billedet stammer fra en koncert i Hinnerup – og det var jøwt.

Sangeren, musikeren og underholderen Allan Olsen ligger nummer to på listen over de mest solgte cd’er i Danmark, kun overgået af David Bowie.

Det bemærkelsesværdige er, at mens Bowie er ude worldwide i Danmark, så bliver Allan Olsens CD ”Jøwt” kun solgt hos udvalgte Spar-købmænd i Vendsyssel, samt i CD-baren i sangerens fødeby, Frederikshavn.

Jeg synes godt om Allan Olsen, hans sange og musik, og derfor synes jeg også godt om hans side på Facebook.

På siden har jeg fulgt den ualmindeligt vellykkede opvarmning til det nye album, som gennem de seneste par måneder har fundet sted på Facebook.

Kampagnen er ikke hovedårsagen til successen, men mon ikke den har medvirket til de flotte salgstal?

Rakkeby Forsamlingshus

Lige efter nytår dukkede de første opslag op på siden med antydninger om en turné i Vendsyssel. Snart fik den navn: ”Verdensturné i Vendsyssel”, og spillestederne blev præsenteret. De var små: Rakkeby Forsamlingshus, Tagrenden i Klokkenholm, Kronborg på Egholm og lignende steder skulle lægge scene til Allan Olsens solooptræden.

Allerede her begyndte ærgrelsen at bore i os, der gerne vil opleve Olsen live. Valget af de små spillesteder ville gøre det stort set umuligt at få en billet, og samtidig skulle man nord for Limfjorden for at opleve ham.

Det varede heller ikke længe, før opslag om udsolgte koncerter fyldte siden, og vi Olsen-fans syd for fjorden tænkte misundelig på de få, udvalgte vendelboer, der snart ville fylde deres landsdels forsamlingshuse, værtshuse og selskabslokaler.

Olsens vanvidsprojekt

29. januar kom nyheden så: ” Allan Olsen laver jøwt vanvidsprojekt”, stod der i et opslag af en artikel fra Ekstra Bladet, som fortalte, at ”Sangskriveren udgiver album i Vendsyssel på vendelbomål om vendelboer for vendelboer”.

Allan Olsen fortalte i artiklen om baggrunden for at lave et hjemstavnprojekt, som Jøwt og om, hvorfor han havde valgt at turnere til en række lokale koncertsteder, der ”ligger så tæt, at lige meget, hvor man bor i Vendsyssel, så er afstanden til en aften med Olsen kort nok til, at man kan nå fuld hjem på knallert”.

Nu følte vi os for alvor udenfor – syd for fjorden.

Normalt er jeg ikke den, der nødvendigvis køber en cd, lige når den udkommer, men den dag tænkte jeg: ”Det skal han sgu ikke bestemme. Selvom jeg kommer fra Aalborg og nu bor i Midtjylland, vil jeg have den plade.”

Spar-købmænd og pladebar

2. marts meddelte Olsen: ”JØWT kan IKKE købes på nettet – heller ikke hos iTunes eller Spotify. JØWT kan KUN købes hos én af Vendsyssels 44 Spar-købmænd eller i CD-baren i Søndergade i Frederikshavn.”

Jeg tror, vi var mange, der den dag løb adressebog i gennem på jagt efter et familiemedlem, en ven eller bare en bekendt, som bor i nærheden af en nordenfjords Spar-købmand. Salgstallene tyder på, at mange har haft held til at finde en forbindelse, som kunne skaffe et eksemplar og smugle det ud af Vendsyssel.

Hvad kan andre bruge af Olsens kampagne:

  • Gør folk nysgerrige
  • Stil deres nysgerrighed i små bidder og fasthold deres interesse
  • Gør dit produkt eksklusivt – alle potentielle købere vil have fat i det

Og så er der lige en parameter mere: Allan Olsen har lavet et godt produkt. En regn af stjerne og gode anmeldelser i massevis tyder på, at albummet vist ikke er så ring’.

Så bor du i Vendsyssel i nærheden af en Spar-købmand, vil du så ikke godt købe Jøwt og sende den til mig? – pleeeeease 😉

Share
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

One Response to Vendelboens vellykkede vanvidsprojekt

  1. Pingback: Allan Olsen drikker ikke kaffe - Freelance-journalist Bjarne Jensen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.