”Like it or not: Vi lever i sindssyg verden”.
Chris MacDonald siger sætningen på sit karakteristiske dansk, der er krydret med enkelte, amerikanske ord og udtryk.
Det, der i hans øjne gør verden sindssyg, er, at vi mennesker i dag bliver udsat for masse ting og påvirkninger, som vi slet ikke er skabt til at håndtere.
– Derfor er der i høj grad behov for at arbejde med sundhed, siger Chris MacDonald i et interview, som jeg har lavet med ham.
Vi må satse på kendt viden
Han fortæller blandt andet, hvad vi skal gøre, når sundhedsbudskaberne ændrer sig, og det, der var ”sandheden” i går, pludselig er forkert i dag.
– Vi bliver nødt til at satse på den viden, vi har i dag, men vi må også være åbne for at lave opdateringer, selvom det kan virke forvirrende. Engang var smør sundt, så var det ikke sundt, og nu er det måske sundt igen. Det, der adskiller mennesker fra alle andre arter, er vores intelligens, men også vores evne til at formidle, udveksle viden og udfordre den viden, vi har.
Familien har igen kontakt
Chris MacDonald glæder sig over de muligheder, vi i dag har for at dele viden.
– Vores dna tager os alle tilbage til en meget lille gruppe nede i Afrika, måske 1.000 eller 2.000 individer, som vi alle stammer fra – we are all africans. Siden dengang, vi sagde farvel til hinanden ned på savannen, har vi ikke haft kontakt, men takket være internettet kan hele ”familien” pludselig snakke sammen igen og lære af hinanden.
Vær åben
I interviewet giver Chris MacDonald også gode råd til danskere, hvis arbejdsgiver kommer med et oplæg til en ny sundhedsordning eller – politik.
– Vær åben. Jeg er amerikaner, men på vej til at blive nydansker. Som amerikaner er man lidt skeptisk over for det nye og spørger: Hvorfor skal vi gøre det? Danskere har en ekstra dosis sund skepsis. Hvis nogen præsenterer en ny ordning eller en ny politik, spørger vi: Hvad vil de have ud af mig? Derfor er mit enkle råd: Vær åben overfor nye tiltag, bak op om dem og se det som en mulighed i stedet for som en hat, der bliver trukket ned om ørerne på dig.
Interviewet kan læses i på side 22-23 i Eventkataloget for PersonaleEvent – find det her